BRIARD ROKU VE VÝKONU 2002
 

 

 

Guido z Psarskiego Siola-
vítěz kat. psů

 

Abigeil Ratíř z Montidier- vítězka kat. fen

            Rok se s rokem sešel a musím bohužel s lítostí konstatovat, že snaha podpořit a zviditelnit cvičící briardy se moc nevyvedla. Počet a úroveň sportovně využívaných briardů se posledních pár let nemění. Naštěstí se vždy objeví nadprůměrný jedinec, který zachraňuje čest chlupáčů na tomto poli. Loni tím "zachráncem" byl plavý pes GUIDO Z PSARSKIEGO SIOLA, který briardy zastupoval dokonce na nejvyšší úrovni - zúčastnil se se svou psovodkyní Lenkou Lodrovou Mistrovství mládeže ČR a také složil zkoušky SchH II, IPO II a III. Tímto mu ještě jednou blahopřeji a děkuji za příkladnou reprezentaci.

Celkově, i když Briard Cup a ZOPky byly obsazeny tradičně, se soutěže Briard roku ve výkonu zúčastnila jen polovina briardů. Vím však, že aktivně cvičících je více.

Proto vás, kteří skládáte zkoušky a účastníte se závodů, ještě jednou vyzývám a prosím: Zveřejněte své úspěchy a svou snahu pomocí této soutěže a podpořte tím své spolubojovníky v oblasti výcviku!

            Tak jako loni budou i letos vítězi vyhlášeni a odměněni tentokráte na V. Briard Cupu, který se bude konat 25.-26.10. 2003 na cvičišti KK Praha 9 – Klánovice .

Pozor: Pro letošní rok platí z důvodu nízké účasti jedna změna a to: psi a feny budou hodnoceni dohromady.

                                                                       S pozdravem a výcviku zdar!

                                                                                                                                 Táňa Holešová